Jak uspořádat letní gril párty u bazénu?

Je vrchol teplých měsíců a slunce pálí. Jediné, na co můžete myslet, jsou nostalgické teplé dny strávené v dětství u bazénu. Vraťte si tyto vzpomínky a uspořádejte vzrušující letní bazénovou party, ale s trochu dospělejší atmosférou. Než však pozvete své přátele na dokonalou osvěžující letní párty, je třeba během plánování zvážit několik věcí.


1. Vyzdobte se tak, abyste udělali dojem

Nejprve chcete zapracovat na vytvoření zábavných letních kulis, které vaše hosty jednoznačně přenesou do ráje. U bazénové párty je důležité myslet spíše na zábavu a jednoduchost než na extravaganci a eleganci. Barevné nádechy mohou výzdobě rychle dodat vzrušení.


Vyberte živé odstíny růžové, zelené a fialové a rozmístěte je kolem bazénu. Použijte malé papírové lucerničky nebo závěsy v jasných barvách, které dodají pocit venkovní fiesty nebo grilování. Pokud se chcete držet tématu, můžete přidat dotek tropických prvků, jako jsou živé květiny a jemné bambusové detaily, nebo zavěsit plážové míče na větve stromů a markýzy, abyste dodali zábavný dětský prvek.


Pokud chcete něco trochu dospělejšího a sofistikovanějšího, mohli byste použít námořní téma s tmavě modrou a červenou barvou doplněnou bílými detaily a přidat doteky kotev a plachetnic.


2. Osvěžující koktejly

Připravte zářivé ovocné koktejly, které připomínají tropické kabiny u bazénu v Karibiku. Mai tais, mojito a margarita jsou perfektní osvěžující nápoje u bazénu, které na lidi udělají dojem. Snadno najdete recepty a můžete je doplnit o drobné vlastní prvky, například přidáním tónů melounu nebo manga. Sangria je také vynikající osvěžující volbou pro milovníky vína.


Pokud se jedná o rodinnou akci, nezapomeňte na děti. Můžete snadno připravit panenské verze koktejlů a punčů u bazénu, které je přimějí vracet se pro další.


3. Letní víno

Ačkoli je víno na venkovních grilovačkách a akcích často opomíjeno, nepočítejte s ním tak rychle! Mnoho lidí nepije alkohol ani pivo a je důležité mít pro každého něco. Při výběru vín na akci zvažte lehké osvěžující varianty, které budou optimální pro venkovní horko.


Růžová vína jsou vynikající volbou pro horký letní den. Zatímco tradičně byla mimořádně sladká, mnoho nových suchých růžových vín je lehkých a osvěžujících. Ideální volbou pro vaše setkání mohou být lehčí bílá vína, například květinový Viognier. Celkově se poohlédněte po vínech nesuchých s nádechem sladkosti, která pocházejí z chladnějšího podnebí a jsou odvozena z lehčích odrůd hroznů. Tyto vlastnosti vám pomohou najít ideální letní víno.


Pokud máte dostatek místa, zvažte instalaci chladničky na víno do kuchyně. Ta vám pomůže uskladnit sbírku vín pro hosty u bazénu a zajistí, že víno bude dokonale vychlazené včas na večírek.


4. Pivo u bazénu

Nic nekřičí teplý letní den tak jako svěží vychlazené pivo. Jakmile začnete vybírat piva pro svou party, chcete se poohlédnout po pivech s nižším obsahem alkoholu. Protože se vaši hosté budou celý den poflakovat na teplém slunci, chcete piva, která mohou popíjet po celé odpoledne, aniž by se příliš opili. Nezapomeňte, že bezpečnost by měla být vždy na prvním místě!


Za druhé budete chtít zvážit lehčí osvěžující varianty. Řada pivovarů vydává letní edice, které vaši akci skvěle doplní. Na výběr je široká škála letních pšeničných piv, světlých piv a ejlů. Vyberte si řadu osvěžujících možností, které uspokojí i ty nejvybíravější pivaře.


Pokud máte venkovní kuchyni, možná budete chtít investovat do sudu pro své hosty. Kegerátor vám umožní podávat oblíbená piva na čepu přímo na vaší zahradě.


5. Odborné grilování

Letní večírek by nebyl úplný bez lahodného jídla horkého z grilu. Při plánování menu na večírek máte celou řadu možností. Můžete zvolit obyčejnější hamburgery, párky v rohlíku a klobásy, nebo můžete zvolit něco působivějšího, jako jsou steaky, ryby nebo kababy.


Ať už budete na gril dávat cokoli, je třeba dodržet několik důležitých kroků. Zaprvé se ujistěte, že jídlo nedáváte na gril příliš brzy. Abyste zajistili nejlepší výsledky, musíte nechat gril před přípravou pokrmu alespoň 30 minut v klidu. Vyvarujte se také hlídání potravin. Pokaždé, když zvednete víko grilu, ztratí se teplo a kouř a vaše maso ztratí chuť. Kromě toho může přílišné obracení pokrmu vést k jeho vzplanutí, což může způsobit spálení jídla. Vyhledejte si vhodnou dobu přípravy a nastavte časovač, abyste museli jídlo kontrolovat a obracet pouze jednou. Dokonale propečené maso zajistíte také pomocí teploměru na maso. S přidáním omáčky počkejte až na konec grilování. Pokud ji přidáte příliš brzy, jednoduše se na grilu připálí.


Pokud se vám nechce grilovat, můžete vyzkoušet poslední dobou velmi oblíbené kotlíky na guláš.


6. Lahodné saláty

Přílohy, které podáváte spolu s grilovaným pokrmem, jsou stejně důležité jako hlavní chod. Zvažte

Nevíte si rady?

My vám poradíme

Do poradny

info@dovody.cz